Itališka bruschetta su pomidorais ir baziliku

Klasikinė itališka bruschetta – vienas populiariausių Viduržemio jūros regiono užkandžių. Sultingi pomidorai, šviežias bazilikas ir lengvai apskrudusi duona sukuria nepriekaištingą derinį. Tačiau būtent Ypač tyras alyvuogių aliejus suteikia bruschettai tikrą itališką charakterį – aromatingą, gaivų ir subtiliai vaisišką. Šis užkandis puikiai tinka vakarėliams, šeimos vakarienei ar net greitam užkandžiui dienos metu.

RECEPTAI

Ingredientai:

Paruošimas:

  1. Bagetę supjaustykite riekelėmis ir lengvai paskrudinkite.

  2. Pomidorus supjaustykite kubeliais, sumaišykite su baziliku, druska ir pipirais.

  3. Užpilkite alyvuogių aliejumi.

  4. Ant skrudintos duonos patrinkite česnaku ir uždėkite pomidorų masės.

Idealus užkandis vakarėliams ar šeimos vakarienei.